Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Τα χρόνια του Σκρούτζ έχουν περάσει...

Χριστούγεννα μέρες αγάπης και φιλανθρωπίας…

   
    Τα  χρόνια  του  Σκρούτζ    έχουν περάσει  όπως μας απέδειξαν οι μαθητές του Γυμνασίου Κατούνας  με πράξεις αγάπης και ενδιαφέροντος προς τον συνάνθρωπο.

Την 17η Δεκεμβρίου έλαβε χώρα το 1ο φιλανθρωπικό παζάρι με σκοπό την συλλογή  χρημάτων  τα οποία θα παραχωρούνταν  σε οργανισμούς-ιδρύματα που  τα  έχουν ανάγκη. Ένα μεγάλο  ποσοστό των μαθητών μας προσφέρθηκε  να βοηθήσει. Βασική  προϋπόθεση ήταν ο καθένας από αυτούς  να κατασκευάσει αντικείμενα με πρωτότυπα υλικά από το περιβάλλον αλλά και υλικά που περισσεύουν  σε κάθε σπίτι όπως ρούχα και άλλα. Το γεγονός αυτό τελέστηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου μας  το οποίο γέμισε με Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, χρώματα και πάνω απ’ όλα  αγάπη και καλοσύνη. Με την βοήθεια του Συλλόγου Διδασκόντων  προσκλήσεις μοιράστηκαν σε κάθε γωνιά του χωριού μας. Οι γονείς, τους  οποίους και ευχαριστούμε  που μας στήριξαν σ’ αυτή την  προσπάθεια, μας τίμησαν με την παρουσία τους αλλά και την πλούσια αγορά που έκαναν  από τις <<παράγκες>> των παιδιών. Τέλος  τα πρόσωπα  των μαθητών φωτίστηκαν και έλαμπαν από χαρά αφού ικανοποιήθηκε ο ιερός σκοπός που έθεσαν, καθότι  όλα τα αντικείμενα πουλήθηκαν και συγκέντρωσαν ένα σεβαστό ποσό για τους συνανθρώπους μας που πραγματικά είχαν ανάγκη.   

 Ελπίζουμε το σχολείο μας  να κρατήσει αυτή  την εκδήλωση ως  παράδοση και όλοι μας πρέπει να θυμούμαστε ότι το σημαντικότερο είναι να δίνεις και  όχι να παίρνεις…

                                                                                               ΜΠΕΡΜΠΕΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Γ2)
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου